Ik zal me even voorstellen.

Mijn naam is Tulay Bakker-Karagonlar, getrouwd en moeder van twee prachtige kinderen. Geboren en opgegroeid in Schiedam, met een Turkse vader en een Nederlandse moeder. Samen met mijn oudere broer probeerden wij onze weg te vinden tussen de twee culturen waarin wij opgroeiden.

Bij ons in huis werden er zowel Turkse als Nederlandse gerechten gegeten. Zo kan ik enorm genieten van een heerlijke stamppot boerenkool, met runderrookworst en heb ik elke zomer weer trek in een frisse kisir (bulgur salade) die ik op een slablaadje met mijn handen eet.

Ik heb ook geleerd dat wanneer je iets te eten maakt, dat je meer dan voldoende moet hebben, want je kan altijd onverwachte gasten krijgen, die natuurlijk mee kunnen eten.

Alle gezellige, emotionele momenten gingen gepaard met eten. Mijn ouders probeerden ons altijd op te vrolijken met eten of snoep. Dat was hun manier om te laten zien dat ze van ons hielden. Zo heb ik onbewust geleerd om eten te koppelen aan emoties. Hierdoor ging het op een gegeven moment ook fout.

Na een toename van ongeveer 26 kg en jaren van vruchteloze pogingen met diverse diĆ«ten, besloot ik een opleiding te gaan volgen tot gewichtsconsulent. Met het idee: ‘Als ik gewichtsconsulent ben, dan heb ik eindelijk de juiste informatie om succesvol te zijn’. Het duurde even, maar eindelijk heb ik iets gevonden wat bij mij past en wat ik vol kan houden. Met hier en daar wat aanpassingen, eet ik wat ik lekker vind en val ik ook af.